ankerplaats Andbergsfladen

dinsdag 11 mei – Sebas bedenkt ineens dat Kastelholm waarschijnlijk het meest noordelijke punt in onze reis is. In ieder geval op de heenreis. We gaan eerst nog het kasteel bezoeken voordat we vertrekken. Er blijkt niet alleen een kasteel te zijn, maar ook een klein gratis openluchtmuseum, Jan Karlsgarden. We denken de enige bezoekers te zijn zo vroeg, net als in de haven, maar dan vergissen we ons toch. De eerste touringcar bus is al gearriveerd. Het kasteel is verder in onze ogen niet heel bijzonder.

DSCN0600We vertrekken rond half elf richting Andbergsflarden. We kunnen het grootste gedeelte bezeilen. En als we denken in een heel rustig afgelegen gedeelte te varen is daar opeens een ferry terminal. Gelukkig weinig last onderweg van de ferry’s gehad. Op het laatst nog een veerpontje met trekkabel, die nog net voor ons oversteekt. En dan komen we op de ankerplaats. Er ligt één andere boot aan de wal.

DSCN0604Sebas wil het anker uitgooien en drukt per ongeluk op de elektrische ankerlier, die daardoor de ankerketting helemaal vasttrekt. Eerst gooien we ons tweede anker uit en dan met de betonschaar de ankerketting doorknippen. Daarna weer opnieuw het anker uitgooien en dan liggen we. De lucht trekt ineens helemaal open. De hele dag onderweg dikke bewolking en dan in eens strak blauwe lucht. Beter!

ps. we zijn vandaag tevens door de eerste 1000 mijl gegaan.

reacties

2 Comments to “ankerplaats Andbergsfladen”

  1. dominique 11 juni 2013 at 18:56 #

    Hoi Sebas en Hilda,

    eventjes weer alles bijgelezen en de foto’s bekeken mooi mooi mooi (behalve dat anker dan…) Een vraag uit nieuwsgierigheid: hebben jullie er geen last van dat de zon niet onder gaat, of wen je eraan?
    groetjes van Dominique Erwin Emma en Ruben

  2. Sebastiaan 11 juni 2013 at 19:34 #

    Op zich valt dat wel mee. Het enige waar ik steeds in trap is als je midden in de nacht een keertje wakker wordt en het dan al zo licht is, dat je denkt dat het al 5:00 uur, maar dat het dan vaak pas 2:00 uur is of zo. Het voordeel is dat je dan nog 3 uur extra te slapen hebt ;-)


Reageer