nog twee dagen voor vertrek

vrijdag 20 juli: Eindelijk kunnen we verder. Voor vandaag is rustig weer voorspeld met mogelijk zon. Iets voor  negen vertrekken we naar de Volkeraksluizen. Onze boot kan makkelijk onder de vaste brug (18,5m hoog)door, dus kunnen we in de jachtensluis. De sluis gaat al open als we aankomen varen, dat schiet lekker op.

We hebben besloten via het Veerse meer naar Breskens te  varen, omdat dat voor de recreatievaart de leukste route is en ook snel. Alternatief is deDSC00374 beroepsvaart route of  buiten om. De zon komt te voorschijn als we op de Oosterschelde varen en het wordt zelfs even warm. Het tij zouden we een stuk tegen hebben, maar ook dat zit mee. De Zeelandbrug zien we vanuit de verte. Voordat we er zijn,  gaan we weer zuidwaarts richting de Zandkreeksluis.

Het laatste stuk naar Breskens bewaren we voor morgen. Rond vijven zijn we bij Veere en vinden het wel genoeg voor vandaag. Aangezien er in Veere geen supermarkt blijkt te zijn, pakken we wat te eten op een  terrasje en alweer schijnt de zon.

DSC00382Terug in de haven blijken we de havenmeester gemist te hebben. Alles werkt met keys waar geld opstaat. Gelukkig kunnen we die van de buurman gebruiken voor de elektriciteit, kan Sebas toch nog de samenvatting van de tour kijken.

reacties

One Comment to “nog twee dagen voor vertrek”

  1. dominique & erwin 23 juli 2012 at 09:19 #

    Veel plezier in londen


Reageer