terug naar het zuiden

vrijdag 12 augustus – maandag 15 augustus:
P1020850Vrijdag vertrekken we weer richting het zuiden. We gaan eerst naar Korsor op  het grootste Deense eiland Sealand. We moeten dan ook weer onder de Storebaeltsbrug door. Deze keer gaan we onder de hoge brug (65m hoog). Na 4 uurtjes zijn we in Korsor.

 

De volgende dag willen we naar Spodsberg op het eiland Langeland varen, maar de wind neemt als snel toe tot 27 knp en de golven beginnen ook al snel te bouwen door de oostenwind. P1020869 We besluiten dan ook maar om langs de west kant van Langeland te gaan varen zodat we beschutting van het eiland hebben. Dat vaart een stuk rustiger en de boot gaat als een speer. Rond 17:00 uur neemt de wind af en starten we de motor. Ik wil hem in zijn vooruit zetten, maar dan breekt een boutje af waarmee de hendel op de versnelling as zit…hmmm…en nu. gelukkig heb ik een griptang bij me die ik goed op de as  kan klemen. Voldoende om de as te kunnen verdraaien tussen de achteruit, neutraal en vooruit stand. Zo kunnen we de motor gelukkig wee gebruiken. Vooral handig in de havens.
Uiteindelijk varen we door naar Bagenkop. Hier blijven we de volgende dag liggen omdat het de hele dag regent. En het heeft geen zin om al een dag eerder in Cuxhaven te zijn.DSC03024

Maandag steken we over van Langeland naar Kiel. We vertrekken pas om 12:30 omdat de wind ‘s ochtends nog erg sterk is en het in de loop van de dag steeds rustiger wordt en de zon gaat schijnen. als we vertrekken staat er een lekker windje van 15-20 knp uit WZW.  Kiel is net niet in een keer te bezeilen en moeten aan het einde nog net een paar slagjes maken. We komen rond 18:30 in Kiel aan en moeten wat zoeken naar een ligplaats. Uiteindelijk vinden we er eentje. De Havenmeester is er echter al net meer. Bij een hotel om de hok kunnen we echter een toegangskaart voor de douche en toiletten krijgen plus douchemuntjes. We blijven gelijk een hapje eten (was trouwens uitstekend te eten voor slechts EUR 35,- incl drinken).

reacties

Reageer