verwaaid en verregend

maandag 8 augustus – donderdag 11 augustus:
Maandag zou het even iets minder gaan waaien maar vanaf dinsdag zou hij weer toe gaan nemen. En omdat we geen zin hadden om 6 dagen in Nyborg verwaaid te liggen zijn we vertrokken naar Kerteminde. Een plaatsje nog iets noordelijker op het eiland Fyn. Toen we vertrokken was het nog redelijk rustig. Met een bakstagwindje richting de brug tussen Fyn en Sealand. We gaan onder de lage brug door (18m hoog) i.p.v. de hoge brug (65m). Dat scheelt een paar mijl want achter ons zien we het al wat donkerder worden. Al snel krijgen we het eerste buitje met regen over ons heen.
Een uurtje voor we de haven van Kerteminde bereiken, komt er een volgende stevigere bui over ons heen die gepaard gaat met flinke windstoten (tot 29 knp). De boot vaart nog prima en is goed onder controle te houden en varen zonder problemen de haven binnen.

DSC02974Helaas blijft het een paar dagen slecht weer met erg veel wind en we blijven  dan ook lekker liggen. De golven slaan over de pier heen die de haven tegen de zee beschermt. Ondertussen zien we elke dag andere boten binnenkomen die blij lijken te zijn dat ze weer veilig in de haven zijn. Een verstandig besluit. Ondertussen zijn we elke dag ook weer blij dat we een verwarming aan boord hebben. Met een buitentemperatuur van 12 graden is dat geen overbodige luxe!

reacties

Reageer