verwaaid

zaterdag 6 augustus – zondag 7 augustus:
Zaterdag varen we verder naar het noorden van het eiland Fyn. We varen tussen Langeland en Fyn in naar Nyborg. Een redelijk grote stad op Fyn. De wind is ‘s ochtends nog niet echt hard, maar neemt in de loop van de dag toe. Het gaat lekker en rond 14:30 varen we de  haven in. We vinden een mooi plekje in de passantenhaven.

Zondag staat er een flinke wind en we blijven dan ook een dagje liggen. Gelukkig schijnt het zonnetje regelmatig en is het prima vertoeven. Nyborg heeft midden in het centrum, ca. 500 m van de haven, een oud slot. In de 1659 is Nyborg en het slot door de Zweden veroverd en later door de Nederlandse vloot onder aanvoering van admiraal Michiel de Ruyter bevrijd. We gaan het slot vandaag dan ook rustig bezichtigen.

DSC02896

DSC02922

 

 
 
 
 
 

 

reacties

Reageer