Kielerfjord

dinsdag 2 augustus – woensdag 3 augustus 2011:
Om 6:30 gaat de wekker al weer omdat we tegen een andere boot liggen en die willen rond 7:00 gaan varen. Wij gaan dan ook direct maar door naar Kiel. Het gaat erg voorspoedig en rond 16:00 varen we de sluizen uit de Oostzee op. Aan de overkant liggen een paar havens en we kiezen een niet al te grote – commerciële haven. We vinden een prima plaats met uitzicht over het Kielerfjord.

P1020831Woensdag houden we een rustdag. Hilda is nog best moe van de non-stop  overtocht. Daarnaast heb ik nog een paar klusjes aan de boot te doen. We moeten eerst nog een nautische winkel vinden voor langere landvasten en een vlaggenlijntje. Tijdens de heenweg is de marine aan het oefenen en daarvoor zetten ze de route langs het water af :-(. De terugweg kunnen we wel langs zee.

Nu kan Sebas de mast in om de windvaan aan te draaien en om een katrol onder de stuurboord zaling te monteren zodat we de gastlandvlag kunnen hijsen. Toch best een mooi uitzicht op dik 15 m hoogte.
Verder gaan we de boot eens goed wassen en wordt het bijbootje opgepompt. Best handig als we deze vakantie  nog eens gaan ankeren.

reacties

Reageer