Noord-Oostzee kanaal

donderdag 15 juli:
Vandaag varen we het 2de deel van het Noord-Oostzee kanaal. We hoeven vandaag niet zo heel erg ver te varen omdat we gisteren al een heel stuk van het kanaal gevaren hadden. Vanaf Rendsburg naar Brunsbuttel, het einde van het kanaal, is het ongeveer 35 nm. We vertrekken dan ook niet al te vroeg. Het weer is ‘s ochtends prima, alleen staat de wind pal van voren waardoor het kanaal niet te bezeilen is. Gelukkig waait het niet hard en schiet lekker op. Althans tot en uur of 12:00, want we zien voor ons in een keer eenP1020500 dikke regenwolk aan komen. Daar gaat zeker iets uitkomen en de zeilpakken gaan snel aan. Maar goed ook want 5 min. later staat er 30 knp wind en komt de regen met bakken naar beneden. Onvoorstelbaar hoe snel deze bui op kwam. Op de ene plaatst is het weer nog prima en 100m verder ziet het helemaal grijs en is het zicht nog maar amper een paar 100m door de regen. Ook horen we een paar onweers donders. Gelukkig is de bui bijna net zo snel weer weg als hij gekomen is en varen we een kwartiertje later weer in het zonnetje en is de wind weer gaan liggen. De zeilpakken gaan weer uit en we varen lekker door. Rond 16:00 uur zijn we in Brunsbuttel en zoeken we een plekje in haven. Er is nog een mooi plekje helemaal voor in de hoek waar we precies in passen.

reacties

Reageer