ruw tochtje

woensdag 14 juli:
Voor vandaag voorspellen ze aan het einde van de dag een flinke wind. We vertrekken dus vroeg. Om 6:00 gaat de wekker al af. Ondanks dat ze voor vanochtend maar 10 knp wind voorspeld hadden, staat er toch al ca. 18 knp. We vertrekken toch omdat het er niet beter op wordt de komende dagen. Eenmaal uit de haven moeten we eerst een mijl tegen we wind is. Er staanP1020477 best redelijke golven en we halen maar ca. 3,5 knp snelheid.  We komen ook 2 kanoërs tegen. Best wel pittig om met deze wind en golven er tegenin te varen. Ze lijken het naar hun zin te hebben en zwaaien vrolijk terug als we ze groeten. Een half uurtje later draaien we af naar Kiel. Het is een oversteek van ca. 30 mijl en hoe verder we weg zijn, hoe hoger de golven worden. Het eerste deel vaarden we namelijk nog beschut achter het eiland Langeland, maar na een uurtje varen, varen we helemaal op open zee zonder land in het zicht. Af en toe hebben we golven van dik 2 meter. “Gelukkig” hebben we vorig jaar de nodige ervaring opgedaan met deze omstandigheden en hebben we er alle vertrouwen in. We varen gewoon lekker door…hoewel het best pittig is. Na 3 uur varen worden de golven weer minder. We raken steeds meer beschut te komen achter het vaste land (van het voormalige Oost Duitsland).  De oversteek duurt 5 uur en zijn al vroeg bij de sluizen van Kiel. Hier ligt een Nederlandse boot al een uur te wacht die gelijk met ons vertrokken uit Marstal (zij hebben een 41 ft en gaan dus een stukje harder dan ons). Ook wij moeten nog 3 kwartier wachten P1020491voordat we de sluizen in mogen. Er komt namelijk een vrachtschip aan die eerst mag :-( Rond 14:30 zijn we eindelijk door de sluis en varen we door naar Rendsburg. Onderweg worden we nog ingehaald door een cruiseschip. Wel lachen om dan naar ze te zwaaien….dan zwaaien bijna alle passagiers vrolijk terug.  Een leuk gezicht.

reacties

Reageer