Rudkobing

maandag 12 juli:
Voor vandaag voorspellen ze weer iets wind en we willen daarom weer een eiland verder hoppen. Naar Rudkobing op het eiland Langeland. Een tochtje van een kleine 10 mijl. Het eerste stuk moeten we nog door de Svendborg Sund waar we de stroming mee hebben. Toch altijd lekker. Achter ons verschijnen echter al snel nadat we vertrokken zijn wat donkere wolken en de zeilkleding wordt alvast klaar gelegd. Uiteindelijk valt het reuze mee en waait het over. Eenmaal uit de Svendborg Sund varen we op ons gemak met het Genua naar Rudkobing.

We zijn al vroeg in Rudkobing en doen alles op ons gemak, halen wat boodschappen en ruimer het bijbootje weer op. Die verwachten we niet meer nodig te hebben en hier kunnen we hem mooi schoonmaken en goed laten drogen.

Rond 18:30 zien we donkere wolken vanuit het westen aankomen. WeP1020472 hadden op de Deense buienradar al gezien dat er flink wat regen en onweer  aan zit te komen. Binnen een paar minuten staat er 30 knp wind (ca. windkracht 8). Op het water zien we nog een aantal boten varen. Sommige zelfs nog met vol tuig. Niet zo handig. Binnen 5 min. vaart de reddingsbrigade al vol gas uit om hulp te bieden.

Na een uurtje klaart het al op en gaat de wind weer liggen. Het is inmiddels een stuk afgekoeld. En als traktatie krijgen we nog een mooie zonsondergang.P1020473

reacties

2 Comments to “Rudkobing”

 1. bets &kees 13 juli 2010 at 19:27 #

  Hoi Hilda en Bas, Zo te lezen hebben jullie het naar jullie zin. Het weer zit niet tegen en de foto’s zijn mooi. Nog een fijne vakantie, gr van ons

 2. MARTIEN & fIEN 13 juli 2010 at 20:00 #

  Hoi hilda en Sebas,

  Dan is het toch handig als anderen net zo goed als jullie zouden kunnen

  zeilen.

  Dat was voor de reddingsbrigade ook makkelijker.

  Jullie vakantie zit er al weer voor het grootste gedeelte op.

  We verwachten dat jullie nog genieten van de dagen die nog komen.

  En we zien wel hoe de terugreis geregeld is of wordt.

  Groetjes Martien & Fien.


Reageer