Svendborg

zaterdag en zondag 10-11 juli:
Voor zaterdag is er weinig tot geen wind voorspeld. We gaan toch  maar weg en het blijkt dat we het zeil er bij kunnen pakken. Wel met motor, maar toch.

P1020461 Om bij Svendborg te komen moet je door de Svendborg Sund. Daar staat een stroming doorheen. We zouden er niet zoveel last van moeten hebben, maar ook met rustig weer hebben we het laatste stukje 2 knopen stroming tegen. Maar goed, we komen er wel. Het is inmiddels erg warm.

De belangrijkste haven voor passanten ligt in het centrum. Als we aankomen is er een mooi plekje aan de steiger. Sebastiaan gaat tanken bij het tankstation. Later blijkt voor zestig euro. Hmm, da’s wel veel voor nog geen 10 liter. Waarschijnlijk heeft nog iemand kunnen tanken op onze pas. Balen.

We blijven zondags ook liggen, weer weinig wind en mogelijk onweer. We krijgen een kleine bui en verder niets.

‘s Avonds gaan we eerst voor een simpel hapje uit eten. En daarna de boot versiert voor het voetbal. Het mocht niet helpen en eigenlijk was het een saaie wedstrijd.

reacties

Reageer