Middelfart

maandag en dinsdag 5/6 juli:
Op maandag zijn we van Aro naar Middelfart gezeild. Het weer was helemaal goed. De jachthaven van Middelfart was ook helemaal goed. Voldoende plek, goede voorzieningen, mooi uitzicht  en als extraatje een paar grote bakken ingericht als kruidentuintjes.

P1020417

P1020416 

 

 

 

 

 

We liggen aan de zuidkant van Middelfart. Aan de noordkant kun je ook liggen, maar in een kleine haven met minder voorzieningen. Je ligt dan tussen de spoorwegbrug en de autobrug naar het vaste land. In Middelfart willen we een dagje blijven liggen om met de trein naar Odense te gaan en liggen dan ook liever in een goede jachthaven.

Op dinsdag pakken we rond half elf de trein. De treinen zijn vrij luxe. We hebben het idee dat we eerste klas reizen wat niet zo blijkt te zijn. De treinen maken ook heel weinig lawaai als ze voorbijgaan. Odense is een klein half uur in de trein.

P1020421Odense is de stad van Hans Christian Andersen.  We brengen een bezoek aan het geboortehuis met museum. Voor de kinderen is er buiten een opvoering van allerlei sprookjes achter elkaar. Dat ziet er grappig uit.

‘s Avonds willen we voetbal kijken, maar de Denen zenden het niet uit op de gratis zenders die we kunnen ontvangen. En via de NOS-site kijken kan niet in Denemarken. Uiteindelijk vinden we een site die de wedstrijd (illegaal) uitzendt. Kunnen we toch nog zien hoe Nederland wint. Yeahhh!

reacties

Reageer