ankeren bij Dyvig

zaterdag 3 juli:
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. We hebben geen haast, want de geplande tocht is maar 13 mijl. Het is al vroeg erg warm, vandaag wordt het 30+ graden. Eerst nog even lekkere verse broodjes bij het winkeltje in de haven halen en dan vertrekken we.

P1020364Bij Sonderborg moeten we nog door een ophaalbrug, en daarna kunnen we  doorvaren. Precies als we aankomen varen gaat de brug open. Er liggen wel 20 boten te wachten, dus we hebben wel een beetje geluk.

De wind laat het vooralsnog afweten, en we motoren daarom verder naar de baai bij Dyvig. Een erg populaire baai met een haven erbij. Voordat je in de baai bent moet je een hele smalle geul door. Maar die staat goed aangegeven.

Er liggen nog maar twee boten voor anker als we aankomen. We gaan een P1020374 beetje aan de rand van de 2 meter lijn liggen. Op het einde van de dag liggen er tegen de twintig boten. Hoewel de meeste boten toch de haven ingegaan zijn. Intussen is er een wind opgestoken, waardoor het ondanks de warmte goed uit te houden is. Vandaag moet Duitsland weer voetballen en tijdens de wedstrijd horen we meerdere malen de scheepshoorns afgaan. Duitsland scoort dus goed. Vanaf de boot naast ons roepen ze om een finale Nederland – Duitsland. Dat zien wij natuurlijk ook wel zitten.

reacties

Reageer