naar Denemarken

vrijdag 2 juli:
Vandaag vertrekken we naar Denemarken, met de wind van achteren. Op de weerberichten horen we dat het op land rond de 35 graden wordt. Wij op zee houden het bij een comfortabele 25 graden. Heel veel beter dan dit zal het niet worden, denk ik zo.

Rond 10 uur wordt het al drukker op het water. Beetje IJsselmeer gevoel, alleen de golven maken het dat je weet dat je op zee zit. Sebastiaan gaat de boot zitten poetsen, zo weinig hoeven we te doen. Lang leve de stuurautomaat.

Na een tocht van bijna 35 nm zijn we in Denemarken belandt. In het plaatsje Sonderborg. Een redelijk grote plaats aan de Oostzee waar Sebastiaan wil kijken of we mobiel internet voor aan boord kunnen krijgen. Voor de vakantie had hij in NL namelijk gelezen dat ze dat in Denemarken pre-paid internet blijken te hebben. En dat is toch best handig bleek vorig jaar in Italië. Ook willen we het voetbal zien, toch wel spannend. 20 Min. voor het einde van de wedstrijd komt een Nederlands schip met 3 mannen naast ons liggen. Die willen wel even bij ons aan boord komen kijken. Dat wordt de volgende investering zegt een van de mannen. Een TV op 12V aan boord met digitenne. Nederland – Brazilië … 2-1. De scheepshoorn galmt door de haven.

P1020359

reacties

Reageer