wat een service

maandag 27 juli:
We staan op ons dooie gemak op en willen rond 10:00 vertrekken. Rond een uur of 9:30 komt eerst de havenmeester nog langs. Om onze vuilnis op te halen en onze de laatste weersvoorspellingen geven. Wat een service! Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen prima.

Vandaag varen we naar een klein eiland voor de kust van Marseille. Iles du Frioul. Het is een voormalig militair eiland wat door Marseille opgekocht is en omgetoverd moet worden naar een toeristische spot. Zover is het volgens de pilot gelukkig nog niet. We vertrekken op schema met weinig wind. Motoren dus weer :-(. We  komen onderweg nog een paar kleine eilandjes tegen en varen er een beetje tussendoor. George gaat binnendoor, maar dat lijkt ons minder verstandig.  Lokaal is het er rond de 2m diep en met onze diepgang van 1,7 m en eventuele golven vinden we dat iets te weinig.

DSCF4984Langzaam begint er iets wind te komen en we zetten dan ook het genua bij. Op het moment dat we bij het laatste eiland rond de kaap zijn, neemt de wind toe tot 22 knp. We gaan als een speer. 6,5 knp met alleen het genua. Kunnen we toch nog lekker zeilen :-). Het is met ca. 13 nm een kort tochtje en we varen dan ook al rond 12:30 de haven binnen. Overal zie je nog oude forten staan. Het eiland heeft nog echt de uitstraling van een militair kamp en van massatoerisme is nog niets merken.
‘s Avonds gaan we met z’n allen een hapje eten. Het is onze laatste avond samen, want morgen varen wij naar onze eindbestemming Port Napoleon en vaart George door richting Le Grau d’Adge (ca. 60 nm verder).

reacties

Reageer