Porquerolles

vrijdag 24 en zaterdag 25 juli:
Vandaag wagen we opnieuw een poging naar Porquerolles. Het is maar ca. 10 mijl maar we vertrekken al om 8:00 zodat we vroeg in Porquerolles zijn. We horen namelijk van iedereen dat erg moeilijk is om een plekje te bemachtigen. En aangezien het vannacht en morgen hard gaat waaien (gale warning 8 bft), liggen we liever wel in een haven.

Als we de haven uitvaren staat er nog maar 6 knp wind. De zeilen gaan wel op en het gaat redelijk. Het is maar een kort tochtje dus… Drie mijl verder draaien we af en krijgen we de wind schuin van achteren.  Een mooie koers voor het gennaker. De wind neemt langzaam ook nog iets toe en met het gennaker op halen we af en toe 5,2 knp in 8-9 knp wind. Niet slecht.

P1020095We zijn al om 11 uur in Porquerolles en kunnen een plaats kiezen aan het eerste ponton. Plaats genoeg. Waarschijnlijk vanwege de wind van woensdag en donderdag lagen er veel boten vast, die nu het even kan weggegaan zijn. Later horen we dat boten, die om 12 uur binnenkwamen tot 4 uur moesten wachten op een plaats. Waren we toch niet voor niets vroeg op gestaan.

P1020096Op Porquerolles lopen we eerst naar een baai aan de noordkant om wat te snorkellen (Sebas). Daarna naar het strand vlakbij de haven met zilverwit zand. Op het strand is het druk met de vele dagjesmensen die naar Porquerolles komen met de ferry.

‘s Avonds wordt de wind wat sterker, maar nog niet echt heel hard. Zaterdag overdag staat er de meeste wind en in de avond wordt het langzaam minder. Zondag moet een goede dag zijn om weer verder te gaan. We moeten beslissen of we met George meevaren of dat we een tussenstop maken. George heeft wat meer haast omdat hij 30 juli bij Cap d’Agde met zijn.

reacties

Reageer