de Franse Riviera

zaterdag 18 juli:
Vannacht is de mistral over geweest. In San Remo zaten we een beetje aan de rand. Het duurde maar een paar uur. Daarna zakte de wind alweer in. Bij Corsica zit meer wind en we zijn blij dat we daar niet naar toe gevaren zijn. Gisteren heeft Hilda een Nederlands stel gesproken dat vanuit Corsica kwam. Ze waren nog snel overgestoken voor de mistral. Ze hadden ook veel last gehad van de vorige mistral.

We gaan vandaag naar Frankrijk. Sebas wil graag naar Monaco, maar die haven ligt vol. We hebben een plekje kunnen regelen in St-Jean-Cap Ferrat, zo’n 5 mijl voorbij Monaco. Het is toch moeilijk, om in de Franse Riviera een plekje te krijgen en het is ook nog eens weekend. Gelukkig zijn er wel veel havens waar je uit kunt kiezen.

Eerst twijfelen we nog of we wel gaan. Al onze voorspellingen zeggen dat het stuk waar wij zijn wel meevalt. Het is ook geruststellend als andere boten ook uitvaren. De golven zijn uiteindelijk toch nog flink, maar niet heel vervelend. De wind komt van achteren (windkracht 3). Dat is wel lekker. Het kon gelukkig nog prima.

P1020042

reacties

2 Comments to “de Franse Riviera”

 1. Tante Tilly en ome Sjaak 20 juli 2009 at 13:19 #

  Goede middag zeilers.

  Mooie en nog eens mooi en al lekker bruin gebakken, hoe kan het anders steeds in de buitenlucht en een hoge temeratuur. Hebben jullie er nog steeds zin in, het einde komt langzaam in zicht en toch hebben jullie nog heel wat voor de boeg voor jullie weer in Nederland arriveren. Mistral: het lijkt mij best akelig om er een mee te maken, maar het lijkt mij ook wel avontuurlijk en spannend, jullie hebben straks een hoop te vertellen want jullie verhalen op het web is natuurlijk een topje van de hele reis.
  Wat heerlijk om zo te kunnen genieten van een ijsje, wat je ver haalt is altijd lekkerder, wij nuttigen hier onze Italiaanse ijs, ook heerlijk hoor.
  Hier in Weert is het ook weer een paar dagen mooi fietsweer geweest, wij zitten ook niet stil en halen regelmatig onze ijzere ros van stal.
  Hilda en Sebastiaan kunnen jullie straks nog wennen aan het jachtige leven in Nederland, of kunnen jullie de knop gemakkelijk omdraaien?
  Luitjes wij wensen jullie nog veel avontuur en een gezellige voortzetting van de reis(zeiltocht)

  Groetjes ome Sjaak en tante Tilly

 2. ellen sandor lieke en tim 21 juli 2009 at 05:22 #

  Haai,
  Fijn te lezen dat alles gaat. En stukje bij stukje steeds dichter bij huis.
  Nog lekker genieten van de vakantie. Weten jullie al wanneer je nu naar huis gaan vliegen? In jullie huis is alles ok. Hier in Lelystad is het een groot tuin feest geworden.
  Trampoline…klimrek dus Lieke gaat helemaal los in de tuin. En Tim is super vlug met tijgeren. Het is nu de tilburgse kermis.Vrijdag gaan we daar gezellig naar toe.
  De auto is eindelijk gemaakt en rijdt nu prima. Nou geniet nog van de laatste weekjes.
  En laat maar horen als we jullie op moeten halen op schiphol.
  Groetjes uit Lelystad


Reageer