mooie tocht

maandag 13 juli:
We gaan naar de mooiste baai van de Italiaanse Riviera. Met als hoogtepunt Portofino, het  Saint Tropez van Italie. DSCF4802

Het is een mooie tocht. Eerst door de baai van Portovenere. Daarna komen we langs een aantal pittoreske dorpjes op hellingen met veel druiven-struiken. Een stuk verder zien we weer eens dolfijnen. We hadden ons net afgevraagd of ze hier wel zaten. Het laatst zagen we ze 300 nm zuidelijker in Salerno een hele tijd terug. En dan komen we in de baai van Marconi (of Tiggulio).

De haven van Portofino is erg klein, daarom liggen de megajachten  voor anker in de baai. Wij varen de haven P1010986in om even te kijken. Het ziet er erg mooi en vredig uit. Er lijkt wel plaats te zijn, maar we varen toch door.  Ankeren doen we uiteindeijk  niet. Het is of te diep of te veel last van golven. We belanden in de haven van Rapallo, 3 nm verder in de baai. Een mooie haven,  maar de duurste tot nu toe. Op de parkeerplaats staat de derde rode Ferrari, die we tot nu toe tegengekomen zijn.

reacties

Reageer