mistral deel 2

7, 8 en 9 juli:
We zijn in Cala de Medici blijven liggen omdat de weersvoorspellingen niet veel goeds voorspellen voor de komende dagen. Voor dinsdag valt het nog wel mee, maar woensdag moet hier het hoogtepunt zijn. We doen alles lekker op ons gemak en komen al rustend de dag door. Dinsdag komt in de loop van de middag een Belg binnen varen met een First 27,7. Net  iets kleiner dan onze boot. Hij komt van Corsica af en wilde naar La Spezia varen. ca.50 nm noordelijker. Hij is toch maar deze kant op gekomen omdat het op zee niet echt een pretje was. De wind viel nog wel reuze mee. Eigenlijk aan de weinige kant zelfs, maar de golven zijn al iets van 2,5 m hoog en dat wordt alleen maar erger. Wij zijn ’s middags ook nog even naar het strand gelopen om te kijken en zien net een zeilboot uit varen. Ondanks dat de boot een heel stuk groter is als de onze, zien we hem flink op de golven beuken. ‘s Avonds zijn de surfers wel in hun element.

Rond middernacht zet de wind flink aan en gaan we, ondanks dat we erg beschut liggen, toch flink opzij. We worden ‘s nachts een aantal keer wakker en controleren gelijk of we nog goed liggen. De volgende ochtend gaan we na het ontbijt gelijk even naar het strand om te kijken hoe hoog de golven zijn. We zien ondertussen al regelmatig waterspetters meters boven de muur van de haven komen. Deze muur is toch een metertje of 8 hoog. Dat voorspelt niet veel goeds.  Op het strand…of wat er van over is…kunnen we het goed zien.  De branding is zeker 2 – 2,5 m hoog en slaat flink op enkele rotsen voor de kust en een stuk kade. Het water spettert daarbij meters hoog.  Verder op zee staan er nu zeker golven van 4 m. P1010947

Zo  te zien hebben we er goed aan gedaan om niet naar Corsica te gaan. Donderdag is de zee al een stuk rustiger, maar nog steeds staat er een redelijke deining. We blijven daarom nog een dagje liggen. We hebben nu toch tijd zat om het rustig aan te doen.

reacties

One Comment to “mistral deel 2”

  1. Dominique 10 juli 2009 at 10:43 #

    Hoi Sebas en Hilda,

    nou, het moest er eens van komen, wat minder weer… Gelukkig hebben jullie tijd genoeg. Hier valt de regen met bakken uit de hemel, rond 12 uur wordt het droog en dan kan Erwin de auto uitruimen en inpakken.

    Nog bedankt voor jullie e-card!

    Tot over ruim twee weken en geniet er lekker van!

    groetjes Dominique Erwin Emma en Ruben.


Reageer